15-05-2014, 15:00
|
|
|
Ayıplı mal- malın onarılması sakınca doğurur mu?
Merhabalar sevgili meslektaşlarım,
Müvekkilim büyük bir firmadan aldığı aracın ayıplı olduğunu düşünüyordu. Aracın birçok farklı sebepten sürekli servise gittiğini aracı toplu taşıma hizmetinde kullandığı için bu sebeple hatırı sayılır miktarda zarar ettiğini belirtti. Bunun üzerine ayıplı mal tespit davası açtık ve dava neticesinde alınan bilirkişi raporunda araçta imalatta kaynaklanan bir hata olduğu, aracın ayıplı olduğu saptandı. Asliye Ticaret mahkemesinde ayıplı malın yenisi ile değiştirilmesi ve maddi zararın tazmini için dava açmaya hazırlanıyoruz.
Araç en son servise götürüldüğünde aracın yaptırılmasına müsaade etmedim derhal tespit davası açtım. Ancak tespit yapıldıktan sonra müvekkilim esas davanın uzun süreceğini bildiği için aracı yaptırıp kullanmaya devam etmek istiyor. Araç ticari olarak kullanıldığı için arızalı olarak bekletilmesi çok büyük zarara sebebiyet vereceğini söylüyor.
Benim bu hususta merak ettiğim husus şudur; Aracı yaptırıp dava sonuçlandırılana kadar bir şekilde ticari olarak faydalanmak bizim taleplerimiz yönünden bir sakınca doğurur mu?
|