Mesajı Okuyun
Old 15-05-2014, 11:17   #1
nephilis

Varsayılan Hakimin avukatı davadan feragate zorlaması, avukat kabul etmeyince de hakaret etmesi!!!

Merhaba değerli meslektaşlar;
10 yıllık avukatım. Meslek yaşamımda ilk kez karşılaştığım ve bugün gerçekleşen bir olayı aynen aktarmak ve sizlerin de bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum..

Bugün bir hukuk davamızın karar duruşması vardı. Mahkeme bilirkişi raporunda belirtili miktarı depo etmemize karar vermişti. Biz, depo kararına esas teşkil eden bilirkişi raporuna ve rapordaki bedele itirazlar sunduk kabul görmedi. Biz de bedelin fahiş olduğundan ve müvekkilimizin de maddi imkanı elvermediğinden bedeli depo edemedik ve dosyayı müracaata bırakmak istedik. Mahkemeye gitme nedenimiz ise aynı mahkemede başka bir dosyamızın daha olmasıydı. Neyse.. Sıra bize geldiğinde sadece x nolu dosyamıza gireceğimizi y nolu diğer dosyamızı takipsiz bırakacağımızı söyledik. Ne olduysa bundan sonra oldu.. Hakim "Dosyayı takipsiz bırakmayın, feragat edin" dedi. Ben de gayet düzgün bir şekilde bu ikisinin sonuçlarının farklı olduğunu feragat etmeyeceğimizi, dosyayı takipsiz bırakacağımızı söyledim. Bunun üzerine hakim yine "feragat edin" diye ısrar etti. Ben de "hakime hanım, biz böyle uygun görüyoruz feragat etmeyeceğiz, takipsiz bırakacağız" dedim. Hakim ise "Benim tayinim çıkacak, bu dosyada da karar vermek istiyorum, dosyadan feragat edin" diyerek ısrarını sürdürdü. Bunun üzerine ben "Hakime hanım, buna isterseniz biz karar verelim, ısrar etmeyin" dedim. Kendisi de bana "Dosyayı takipsiz bırakacak idiysen karar aşamasına mı gelmesini bekledin" diyerek bağırmaya başladı. Ben de "hakime hanım ne zaman istersek o zaman bırakırız, bunun takdiri müvekkilimle bana aittir" dedim. Bu cümleyi artık dayanamayıp biraz yüksek sesle söyledim ama kesinlikle bağırma aşamasına varmayan bir tondaydı. (Sonuçta ben de insan evladıyım ve Eyüp peygamber de değilim.) Bunun üzerine hakim bana hitaben aynen " Burada terbiyesizlik yapma, bağırmadan konuş diyerek " resmen çığlık attı. Ben de "Sizi şikayet edeceğim" diyerek duruşma salonundan ayrıldım. Arkamdan da " git nereye şikayet edersen et" diye söylendiğini de duydum çıkarken. Bu kişi mezuniyet sonrası ilk görev yerine gelmiş bir hakim. İşte bu da yaptıkları...

Şimdi ben bu şahsı;
1-) Bulunduğum Adliyenin Adalet komisyonu başkanlığına,
2-) Adalet Bakanlığına,
3-) Hakim ve Savcılar yüksek kuruluna şikayet etmeyi düşünüyorum.

4-) Ayrıca "Burada terbiyesizlik yapma" diyerek tarafıma hakaret etmesi nedeniyle savcılığa da "Görevinden dolayı görevi esnasında Avukata hakaret" iddiasıyla şikayet etmeyi düşünüyorum. Bu cümlenin hakaret sözcüğü olduğuna ilişkin Yargıtay Kararı buldum. Ayrıca usul yasamız gereği hakim taleple bağlıdır. Buna rağmen bir hukuk davasında avukat davayı takipsiz bırakmak istemesine rağmen onu bambaşka sonuçları olan farklı bir işlem yapmaya cebren zorlamak suç değil midir? Düşünebiliyor musunuz tarafımı cebren ve zorla farklı bir işlem yapmaya zorluyor ve bunda sebat ve ısrar ediyor, kabul görmeyince bi de üstüne güya sanki bağırıp çağıran benmişim gibi "burada terbiyesizlik yapma, bağırmadan konuş" diye görevim esnasında bana hakaret ediyor.

Bu konuda siz değerli meslektaşlarımın da görüşlerini almak istiyorum..
Herkese iyi çalışmalar ve böyle hakimlerle muhatap olmayacakları günler dilerim..