10-05-2014, 12:40
|
|
|
Tapu iptal ve tescil mi, Alacak davası mı ?
Merhabalar;
Deneyimli meslektaşlarımın katkılarına ihtiyacım var, şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.
Yaklaşık 2 yıl önce müvekkilim müteahhitten bir ev satın almak üzere kendi aralarında yazılı bir sözleşme düzenliyorlar. Bu sözleşmeye göre Müvekkilim yapılması vaat edilen eve karşılık olarak bir arsa ve evini devretmeyi karşılığında da yeni yapılacak evi almayı kararlaştırıyorlar.
Daha sonra müteahhit müşteri buldum diyerek müvekkilin ev ve arsasını 3. bir kişiye sanki müvekkilim satmış gibi devrettiriyor. Aradan geçen zamana rağmen müteahhit inşaata başlamadığı gibi sürekli oyalama taktiği izliyor.
Bu konuyla ilgili olarak bazı sorularım olacak:
1- Ev ve arsanın devredildiği 3. kişiyi tanımıyoruz. Muhtemelen müteahhitin iş yaptığı esnaf olabilir. Borcuna karşılık olarak böyle bir yol izlemiş olabilir.
Bu durumun 3. kişinin iyiniyet itirazında ne derece rol oynar. Alan kişi müteahhitle hiç ilişkisi olmayan biride olabilir.
2- Tüketici Mahkemesinde Terditli dava açmayı düşünüyorum. 3. kişiye yapılan satışın muvazaa olduğu savıyla tapu iptal ve tescil buna hükmedilmemesi durumunda müteahhitten alacak talebi şeklinde.
Bu görüşüm ne derece doğru tereddütteyim. Müvekkilin kendi muvazasından faydalanamaması itirazı gündeme gelir mi. Yok hata ve hile iddiasında bulunsak zamanaşımı sorun olur diye düşünüyorum.
3- Yoksa direkt müteahhite karşı tazminat davası mı açmalıyım.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
|