Mesajı Okuyun
Old 10-05-2014, 01:17   #4
detay82

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan pardises
...Dava dilekçesine bütün maliklerin ismini tek tek yazmaya gerek var mıdır yoksa "şu mevki şu parseldeki taşınmaz malikleri" dememiz yeterli midir?


Paydaşlığın giderilmesine ilişkin davalarda, tüm maliklerin hepsinin ismini taraf olarak yazmanız zorunlu değildir. Ancak dediğiniz gibi şu mevki şu parseldeki taşınmaz malikleri demeniz de kanımca uygun olmayacaktır. Onun yerine ismini soy ismini bildiğiniz malikleri adreslere göre davalı olarak gösterin dilekçenizde. Mahkeme zaten tapu müdürlüğünden gerekli kayıtları isteyecektir. Tapu kayıtları geldikten sonra, davalı olarak gösterilmeyen maliklerin bulunması halinde mahkeme taraf teşkili için bunlara gerekli tebligatı çıkaracaktır.

6.Hukuk Dairesi
Esas: 2012/2659
Karar: 2012/5624
Karar Tarihi: 10.04.2012
 
ÖZET: Olayımıza gelince; dosya arasında mevcut tapu kaydına göre satışına karar verilen taşınmazlarda H. oğlu H. ve H. P. paydaş olduğu halde davaya dahil edilmedikleri anlaşılmıştır. Bu durumda mahkemece adı geçen kişiler ölü ise mirasçılarının sağ ise kendilerinin davaya dahil edilerek dava dilekçesi ve duruşma gününü bildirir davetiye tebliğ edilip taraf teşkili sağlandıktan sonra işin esası hakkında karar verilmesi gerekirken, taraf teşkili sağlanmadan karar verilmesi doğru değildir.