01-05-2014, 10:50
|
|
|
kaçakçılıkla mücadele suçlarında etkin pişmanlık
öncelikle herkese iyi günler dilerim. tüm emekçilerimizin 1 mayıs'ı kutlu olsun.
sorum şu;
1) Kişi 5607 sayılı yasanın 3/18. maddesi uyarınca ticari amaçla bandrolsüz sigara bulundurmaktan 2. yıl 6 ay ceza almıştır. ne soruşturma ne de kovuşturma aşamasında müdafi istemiştir. 29.04.2014 günü tefhimle karar açıklanmış, kişi adliyede sora sora kendisi bir temyiz dilekçesi yazmış vermiştir. dilekçede ''kararı kabul etmiyorum, temyiz ediyorum'' yazmış yalnızca. ilk sorum olarak: bu temyiz dilekçesi süre tutum olarak kabul edilir, kişiye gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra vekalet koyup açıklamalı temyiz dilekçesi yazabilir miyiz?
2) kaçakçılıkla mücadele kanununa tabi suçlarda 5. madde uyarınca etkin pişmanlık hükümleri vardır. sanık, karakolda verdiği ifadesinde etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum diye özellikle belirtmiş olmasına rağmen ve kendisi hiç müdafi de bulundurmadığından ne yapacağını bilmediği için gümrüklenmiş değeri yatıramamıştır. bu konuda kendisine de hiç tebliğ yapılmamıştır. bu durum yargıtay aşamasında göz önünde bulundurulur mu? etkin pişmanlık için savcılık herhangi bir tebliğ yollar mı kişiye?
şimdiden teşekkür ediyorum herkese. iyi günler.
|