Mesajı Okuyun
Old 30-04-2014, 11:16   #2
Av. Engin EKİCİ

Alıntı:
Değerli Meslektaşlarım,

Öncelikle belirtmeliyim ki aranıza çok yeni katıldım.
Bu sebeple engin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyaç duyuyorum.

Olayı söyle özetliyeyim.Ailem evdeki klimayı açar, klima çalışmaz.
Servis çağırır.Servis gelir klimaya bakar ,söküp götürür.Daha sonra babama haber verir.Ve servis klimadaki bütün kartların yandığını bunun da yüksek voltajdan kaynaklandığını söyler.Klimadaki zararın voltaj kaynaklı olduğuna dair bir rapor tutar.Klimadaki yanık kartların fotoğrafınıda çeker ,babama verir.

Bunun üzerine bende bir dilekçe yazdım Gediz elektiriğe.Zararın tazminini istiyoruz aksi halde yasal haklarımızı kullanıcaz ve epdk ya da başvurcaz diye.Babam vermiş dilekçeyi biz bir mühendis gönderiyoruz o bakıyor ,bizden kaynaklıysa öderiz demiş.Neyse geçenlerde cevap gelmiş dilekçeye olumsuz.Onlarda bi rapor tutmuş bizden kaynaklı herhangi bir durum yok.Belirtilen tarihte yüksek voltaj olduğuna dair elimizde bir kayıt da yok.Yüksek voltaj olsa mutlaka kaydını tutuyoruz diye.Hatta ordaki görevli servisler ödememek için bize gönderiyor demiş.

Ama şöyle bi durum var bizim klimanın bozulduğu gün apartmanda başka birilerininde bilgisayarı arızalanmış.

Teknik servis raporunda zararın bedeli :2.300 TL
tüketici hakem heyeti sınırını geçiyor.

5 gün oldu Gediz elektirikten olumsuz yanıtı alalı.

Siz değerli meslektaşlarımın yardımını istiyorum.Sizce ne yapmalıyım.

-Tüketici mahkemesinde dava açsak kazanabilirmiyiz.

-Tüketici hakem heyetine başvurup onlardan aldığımız sonucu ,mahkemede delil olarak sunsak daha mı iyi olur.

- yada nasıl bir yol izlemeliyim ?

Bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Sayın Parite;

Yasal sınırın üzerinde olduğu için direkt Tüketici Mahkemesinde dava açmanızı öneririm.

Mahkemece yapılacak/yaptırılacak olan keşif/bilirkişi incelemesinde sorunun elektrik dağıtım şirketinin kusurundan kaynaklanıp kaynaklanmadığının tespiti zaten mümkün olacaktır.

Saygılarımla..