24-04-2014, 12:14
|
|
|
Gömülecek Mezarlık Konusunda Çıkan Anlaşmazlık !!!
Değerli Grup Üyeleri hepinize merhaba;
Çok yakın bir arkadaşım dün geçirdiği bir iş kazası sonucu ne yazık ki vefat etti.
Eşi ve çocukları ile arkadaşımızın ailesi (k.baba, k.valide) ile aralarındaki sorunlar sebebiyle cenazenin hangi mezarlığa defnedileceği sorunu baş göstermiş durumda. Cenaze henüz yolda arkadaşımın dul kalan eşi beni arayıp, kocasının kendi belirleyeceği mezarlığa gömülmesini istediğini, eşi olarak buna hakkı olduğunu, kayınbabasının kendi rızası olmaksızın köylerine gömmeleri halinde yasal olarak ne yapabiliriz diye sordu.
Bu soruya 'cenaze günü bu konuda tartışma yaşamayın, aranızda halledin' diye nasihat etmekten başka cevap veremedim açıkçası. MEZARLIK YERLERİNİN İNŞAASI İLE CENAZE NAKİL VE DEFİN İŞLEMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK diye bir yönetmelik buldum ancak bu yönetmelikte de ölen yakınlarının bu tip bir anlaşmazlığa düşme ihtimali düzenlenmemiş, hiçbir hükme rastlamadım. ben en yakın mirasçısı olarak eşinin tercihine üstünlük verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
inşallah olmaz ama bu hususta anlaşmazlık yaşanırsa; ne gibi bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
Cevap ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
|