|
|
|
|
Yorumlarını okuduğum tüm meslekdaşlarıma teşekkür ediyorum öncelikle.
Müvekkil ile sözleşme yapılacağı düşüncesi ile bir dizi dava açtım,birbirine zincirleme gelişen davalar ( aynı konu hakkında ceza- menfitespit-icra takibi- alacak- icra mahkemesi dosyaları ki,toplamda 5 ayrı mahkeme dosyası -2 yargıtay duruşması -tamamı sonuçlandı) ve devam eden 6 tane de fikri-sınai mülkiyet dosyası var halen. Müvekkilden biten dosyalar için ücret istediğimde,asgari ücret tarifesinin çok altında ücret ödemek istedi ve kabul etmedim, devam eden davalarla ilgili alacak haklarımı saklı tutarak sonuçlanan(hatta kesinleşen) dosyalarla ilgili olarak asgari ücret tarifesi gereği alınması gereken rakamı tespit edip ihtar çektim 7 gün de süre verdim..(istifa edeceğimi söylemedim devam eden davalarla ilgili sözleşme yapmaya davet ettim) mail ile cevaplarında talep edilen rakamların ödenmeyeceği ,ancak kendi önerdiği rakamları(muvafakatım halinde) ödeyeceği yolunda oldu.Bu rakamı asgari ücret tarifesinin 1/4 oranında olduğu için kabul etmem mümkün değil. Şimdi sizlerin düşüncesini almak istiyorum; kesinleşen dosyalar için ücret alacağım muaccel halde , istifa etmem halinde (bana göre artık haklıyım istifada)devam eden diğer 6 adet dosya için de ücret alacaklarımı istememi sağlar mı? Ya da muaccel alacaklarım için icra takibi açıp, devam eden dosyalara katılmaya devam mı edeyim..( sonuçlanmalarına az süre kaldı- ancak yargıtay aşamaları da olacaktır muhtemelen ve bu dosyalardaki emeklerimi heba etmek istemiyorum..duygusal olarak da davalara gitmem benim için zulüm olacak :-) )
cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim.
saygılar.
|
|
 |
|
 |
|
Biten davalar için ücret ödenmemesi, devam eden davalardan istifanızı haklı kılmaz; bu nedenle onlara devam edip azil beklemenizi öneririm. Biten davalar içinse tarifeye göre icra takibi yapabilir ya da 164/3'e göre dava açabilirsiniz.