Mesajı Okuyun
Old 21-04-2014, 13:59   #2
Cumhur Okyay

Alıntı:
Yazan detay82
Merak ettiğim bir konu var. Deneyimli meslektaşlarımın fikrini merak etmekteyim.

Müteahhit, kat karş. inş. sözl. gereği kendisine düşen daireyi arsa sahibinin vekaleti ile üçüncü kişiye devretmiştir.

Bazı nedenlerle müteahhidin üçüncü kişiye tapu iptal ve tescil davası açması halinde, davada tapunun arsa sahibi adına tescilini mi, yahut bu benim hakkımdı arsa sahibi vekaletle edimini yerine getirmiştir benim adına tescil edilsin mi demeli veyahut da arsa sahibi de mi davacı/davalı olmalı?

Müteahhit, mahkemeye karşı, " ben her ne kadar Ü' ye vekaleten devir ve temlikte bulundum ise de SÖZLEŞMEYİ İBRAZ ederek, şu maddesi gereğince bu taşınmaz bana düşüyordu, arsa sahibi, sözleşmenin gereğini yerine getirdi, bana vekaletname verdi ben de devrettim diyecek ve tapunun iptâli ile kendi adına (müteahhit adına) tescilini isteyebilecektir.
Arsa sahide duruşmada dinlenebilir.
Eser sözleşmeleri, özellik arzeden karmaşık sözleşmelerdir. Müteahhit ile arsa sahibi arasındaki durumları bilmediğimden bu kadarla yetiniyorum. Diyelimki, arsa sahibi de müteahhit ile birlikte davacı oldu, arsa sahibinin dayanacağı hukuki sebep ne olacaktır. Taraflar arasındaki, uyuşmazlık neye ilişkindir. vs. Kolay gelsin...