Mesajı Okuyun
Old 21-04-2014, 11:56   #1
sgezer

Varsayılan borçlu şirket ile organik bağı bulunan diğer şirketin banka hesaplarına haciz şerhi işlenmesi hakkında

İyi günler sayın meslektaşlarım... Forumlarda çok faal değilim ama yine de yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler. İş mahkemesinde görülen bir dava da davayı davacı olarak davaya dahil olması gerektiğini düşündüğümüz 2 şirkete ihbar ettik. Fakat davaya katılmadılar. Dava sonuçlandı. temyiz edildi ve karar lehimize olarak onandı. Davayı ihbar etmiş olduğumuz şirketler ile davalı şirket arasında organik bağ mevcut. Bu organik bağa ilişkin yargıtayca onanmış bir karar var. Ben ilama dayalı yapmış olduğum takipte bu kararları da sunarak diğer iki şirketi de borçlu gösterdim. Usuli olarak ihbar olunanları bağlayacak bir karar değil ama arada organik bağ olduğu için yaptım. Takibe itiraz ettiler.İhbar olunanları bağlayan bir karar olmadığı savında bulundular ki haklılar. Davada taraf olan borçlu şirket adına iğne dahi yok. Tüm malvarlığı diğer iki şirkette. Bu şirketlerin banka hesaplarında da para mevcut. Ben diyorum ki aradaki organik bağdan yararlanıp borçlu şirkete haciz yapıyor gibi ihbar olunan şirketlerin hesaplarına haciz koyayım. Ama bunu nasıl yapıcam. İstihkak davası açma hususunda bir sıkıntım yok ama bankaya o müzekkereyi nasıl göndericem ? Uygulama da hiç karşılaşmadım. Yardımcı olucağınızı düşünüyorum. tekrardan teşekkürler .