Mesajı Okuyun
Old 18-04-2014, 23:20   #2
Oğuzhan Dursun

Alıntı:
Yazan av.hasaneser
Banka aleyhine başlattığımız icra takiplerinde banka, takip kesinleşmeden evvel müvekkilin hesabına asıl alacağı yatırıyor, kalanı da icra dosyasına.
1- ödemelerin, icra dosyasına değil de doğrudan müvekkilin hesabına yapılmış olması, vekalet ücretindeki 1/4 oranındaki indirimden faydalanmasını sağlar mı?
2-Şayet takibin fer'i ilerinde eksiklik varsa faiz, harç vs. dosya kapanmamış olduğundan tam vekalet ücretine hak kazanırız diye düşünüyorum. Sizce doğru mudur?
3- bankanın ilamsız takibe itiraz etmesi fakat müvekkilin hesabına asıl alacağı ödemiş olması, vekalet ücretindeki 1/4 oranındaki indirimden yararlanmasını sağlar mı? Bu halde, şayet icra dosyasına vekalet ücretini yatırmamışlar ise kanaatimce itirazın iptali davası açılabilir. Sizce itirazın iptali davası yerine itirazın kaldırılması davası açabilir miyim?

Siz icra takibi başlattığınızda takip kesinleşmeden asıl alacağı icra dosyasına yatırmadığından 1/4 oranındaki indirimden yararlanamayacaktır. Aynı durum benimde başıma geldi bankanın ilgili hukuk bölümünü aradım. Parayı müvekkilinizin hesabına yatırdık dediler. Ben kabul etmedim takip başladıktan sonra yatırıldığı için. Kalan vekalet ücretini tam olarak ferileriyle birlikte dosyaya yatırdılar.