17-04-2014, 11:21
|
|
|
İş Kazası Sonucu Kişi ve Yakınları için Manevi Tazminat Talebi
Merhabalar
Benim sorum bir iş kazası ile ilgili sanayi de çalışan işçi herhangi bir iş güvenliği olmadan açık bir yağ sobasının etrafındaki tiner bidonlarının patlaması sonucu tek bacağı kolu kısacası vücudunun sobaya dönük olan kısmı yanıyor ancak şükür ki bir uzuv kaybı olmuyor yaklaşık 50 gün hastanede yatıyor bir o kadar da evinde yatıyor halen de evin içinde sargılar ile dolaşıyor ceza davası açılmasını istemiyor kendisine sahip çıkarlar diye ancak işverenler sadece maaşını yatırıyor ne arıyor ne soruyor bu durumda sorularıma gelecek olur isek;
1- Kişi için maddi manevi tazminat haklarımız nelerdir ve makul miktarlar nedir özellikle manevi tazminat hususunda ıslah olmadığı için ?
2- Eşi ve 5 yaşındaki çocuğu için de manevi tazminat istemeyi düşünüyorum çocuğun özellikle psikolojisi bozuluyor eş olaydan sonra psikolojik tedavi görmeye başlıyor bu noktada makul istem ne olmalıdır?
3- Son olarak da usul noktasında ne yapmam gerek bu konuda daha önce hiç bir davaya bakmadığım için nasıl bir yol izlemeliyim?
Tecrübeli meslektaşlarımızın yardımlarını bekliyorum çok teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için
|