Mesajı Okuyun
Old 08-04-2014, 14:22   #4
avukatmutlu

sevgili meslektaşlarım selvi ve ufuk, öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum.
ben de henüz velayet hususunda anne-baba ortak olarak kullandığı ve ayrım olmadığı için öyle düşünmüş olmalıyım ancak bugün duruşmada hakim tarafından duruşma tutanağına
'dosyanın incelenmesinde; davacı vekilince açılan davada çocuk için nafaka talep edilmiş ise de davacı sıfatı ile çocuk adına dava açılmamış olduğu görüldü. ' şeklinde kayıt geçti.
bana şifaen 'müvekkiliniz adına asaleten çocuk adına velayeten açmalıydınız' dedi ve bana davayı ıslah ile çocuğun davacı olarak eklenmesi gibi bir beyan geçti. ancak ıslah ile taraf genişletilmesi kanunen mümkün değil. hakim böyle demişse de, tarafımca böyle bir dilekçe verildiğinde usule aykırılık nedeniyle reddedilecektir diye düşünüyorum. yerel mahkemede olmasa da Yargıtay safhasında.
aile birliği hakkında davacı olarak eklenmese de tedbir alınmalı fikrinize ve dayanaklarınıza kesinlikle katılıyorum, amaç bu doğrultuda olması gerekirken kasımda açılan davanın ilk duruşması dahi bugün yapıldı. üstelik tedbir nafakası gibi ivedi bir talep.
son olarak; ayrıca çocuk için velayeten bir vekaletname çıkartılarak bir tedbir nafakası daha açarak, dava dilekçemde bu dosya ile birleştirilmesini talep etmeyi düşünüyorum. yargılamada itiraz doğuracak bir durum kalmamış olur diyorum. bu yönde fikirleriniz nedir?