|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Bugrahan Dikici |
 |
|
|
|
|
|
|
İpotek takibini tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla ibarresi ekleyin. Daha önce açtığınız takiplerin numaralarını da ekleyin, o zaman sorun olmaz. Önceki takipler için avukatlık ücreti talep etmeniz doğru olmaz. Ya da ilamsız takipte satışı yapın ipotek sahibi müvekkilden ipotek alacak miktarınızı sorun. Böylece yeni takip yapmak zorunda kalmazsınız.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Buğrahan Dikici,
Yanıtınız için teşekkür ederim.Niyetim iki kere aynı borçtan ötürü vekalet ücreti tahsil etmek değil,bir an için sanki ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takipte ayrıca vekalet ücreti talep edilemeyeceği hissine kapıldım, mesajımın vekalet ücretine ilişkin olan kısmını bu nedenle sormuş oldum.
Son iki cümlenizde belirttiğiniz hususu anlamadım bu şekilde işlem yapmadığım için tecrübesizim bana biraz bu kısmı açıklayabilir misiniz?
Bizden önceki hacizler dolayısıyla ilk önce alacaklı ipotekle teminat altına alınan alacağını tahsil eder, sonra sırasına göre haciz koyduran icra dosyaları en son bizim dosyalarımıza sıra gelir para kalırsa biz faiz, masraf ve vekalet ücretini bu şekilde talep edebiliriz diye biliyorum. Ki muhtemelen bizim dosyalarımıza sıra gelmez dolayısıyla faiz, masraf ve vekalet ücretini tahsil edemeyiz. Bu nedenle ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla bahsettiğiniz ibareleri de takip talebine yazarak takip başlatarak, alacağı tüm ferileri ve vekalet ücretini de kapsayacak şekilde tahsil etmek mümkün olabilir. Bu bilgim doğru mudur.