Mesajı Okuyun
Old 07-04-2014, 13:11   #12
GünHan

Alıntı:
Yazan Av. İbrahim YİĞİT
Elbette bu teminatı karar onandığında ya da bozulduğunda geri alacaksınız. Kira borcu ile bu teminatın alakası yoktur. Kira borcunuz olsa da bu teminatı geri alabilirsiniz

Hocam aradan zaman geçmiş ama altı çizili olarak alıntı yaptığım kısımla ilgili olarak, acaba bu yönde elinizde ekleyebileceğiniz bir karar var mı? Benim de şimdi aynı konuyla alakalı bir durum başıma geldi. Şöyle ki;
Kiracı müvekkilime karşı adi yazılı tahliye taahhütnamesine dayanarak icra takibi yapıldı. Buna itiraz ettik ve yasa gereği kiraya veren sulh hukuk mahkemesinde (tahliye taahhüdü noterden olmadığı için) itirazın iptali davası açtı ve yargılama sonunda itirazımızın iptaline ve mecurun tahliyesine karar verildi. Ben kararı tehiri icra talepli temyiz ettim ve icra dairesine de bu şekildeki derkenarı sundum. Yineliyorum ki, takip ve dava kira borcu ile alakalı değil, tahliye taahhüdüne dayalı kira süresinin bitmesine ilişkin idi. İcra dairesi bizden 3 aylık kira bedeli aldı ve 90 günlük mehül vesikası verdi. Ancak kiraya veren arkadaş çok becerikli (!) olacak ki, dosya 1 ay olmadan yargıtay 6. Hukuk Dairesi'nden onandı ve geldi. Şimdi bizim 3 aylık kira tutarı dosyada teminat olarak duruyor. Onu geri alacağım ancak icra müdürlüğünün görüşü bu teminattan tahliye tarihine kadar olan kısmı kesip kalanı geri vermek. Ancak icra takibinde böyle bir kira parası istenmiyor, tahliye taahhüdüne dayalı bir takip. Bu teminatın kira parasına sayılarak mahsup edilmesi doğru mudur? Yoksa ben bu parayı (teminat parasını) eksiksiz çekebilir miyim? Değerli görüşlerinizi ve varsa içtihatlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.