Mesajı Okuyun
Old 06-04-2014, 18:55   #2
av.murat kılıç

Alıntı:
Yazan Av.Murat V.
Kıymetli Meslektaşlarım,
Öncelikle çalışmalarıyla hukuka değer katan tüm meslektaşlarımızın avukatlar günü kutlu olsun.

Soruma gelecek olursak;

Tüketicilerin bankalardan çekmiş olduğu tüketici kredilerine ilişkin olarak; müvekkillerimize ait kesintiyi gösterir belgelerin tarafımıza verilmesi hususunda bankalara yazdığımız yazılara cevap verilmemekte yahut verilen cevaplarda "bu bilgilerin verilemeyeceği" veya "dekont başına belli ücretler karşılığında verileceği" gibi cevaplar almaktayız.

Sizlerden yardım istediğim husus ise, özetle şu şekildedir:

Muarazanın Meni davasında hakimin bu konuda bankadan kesintiyi gösterir belge istenmesine dair emredici hüküm tesis ettiği emsal olabilecek nitelikte kararlar veya Yargıtay kararları bulmam gerekiyor,davamı desteklemek adına.

Elinde bu şekilde karar olanlar benimle paylaşabilirse,çok memnun olurum.

Sevgiler.

İletişim: vurgunhukuk@gmail.com

1-)Bankanın kestiği hesap işletim ücreti veya konut kredisinde dosya ücretinin iadesi için dava açtığınızı tahmin ediyorum. Burada yapılacak olan şey ; Bankanın Call Centerini arayıp hesap dökümünü faxla veya e-mail ile istemek. Hesap dökümünde bankanın çektiği paralar - (eksi) işaretli olarak görülür.
2-) Siz mahkemeye bu ekstereyi sunduğunuz zaman mahkeme bu ekstereye dayanarak bankanın çektiği tarihlerdeki çektiği paraların dekonutlarını ve açıklamasını istemek için meşruhatlı olarak müzekkere yazar. Banka müzekkereye cevap vermezse hakim dosyadaki belgelere göre lehinize karar verebilir.
3-) İş bu dava muarazanın önlenmesi davası değil alacak davasıdır. Muarazanın önlenmesi davası gayrimenkullerdeki hak iddia edenlerin diğerine karşı açtığı men davası, elatmanın önlenmesi gibi davalardır.

Dilerim yardımcı olabilmişimdir. İyi çalışmalar.
Av. Murat Kılıç