Mesajı Okuyun
Old 03-04-2014, 13:51   #1
advocate7

Varsayılan Silahla Yağma Suçu, Yargılanmanın yenilenmesi

Merhabalar sayın meslektaşlarım öncelikle cevaplarından ötürü herkese teşekkür ederim hukuk fakültelerindeki ceza hukuku dersleri misali bir olay karşıma geldi ki bu konuda fikirlerinizi almak isterim, lafı daha fazla uzatmadan konuya gireyim

5 kişi silahlı olarak 2 kişi ile buluşmak için (ki bunlarda silahlı ve olaydaki tüm silahlar ruhsatsız) daha önceden ayarlanmış bir buluşmaya gidiyorlar ve buluşmadaki amaç eski arkadaşları barıştırmak.
Ancak barışma olayı pek düşünüldüğü gibi gitmiyor ve karşı taraftaki 5 kişi silahları önce çekerek bu iki kişinin ellerindeki silahları kendilerine zarar vermemeleri için alıyorlar.

Daha sonra bu olay bir şekilde polise intikal ediyor ve polisin de baskısı ile bu iki kişi bunlar bizim aynı zamanda paramızı da aldılar diyerek şikayetçi oluyorlar ve yapılan yargılamada kişiler her ne kadar paramızı almadılar dese de mahkeme kişiler zanlılardan korkuyor diyerek silahla nitelikli yağmadan ceza veriyor

Ardından bu iki kişi ceza evine düşüyor ve (tabi diğer 5 kişiden farklı cezaevlerine yani bir baskı unsuru yok) pişmanlıklarını da içeren bir dilekçe ile polisin kendilerini yalan ifade için kullandığını aslında bu kişilerle arkadaş olduklarını ortada paranın hiç olmadığını şu anda da hiç bir baskı unsuru olmadığını ve arkadaşlarının bu kadar uzun zaman suçsuz yere yatmasına ne kadar üzüldüklerini anlatıyorlar.

Şimdi olay bundan ibaret olmakla birlikte benim sorularım;
öncelikle kişilerin kendilerini karşı taraftan korumak için ruhsatsız silahları karşı taraftan almaları yağma suçuna vücut verir mi benim kafamı karıştıran ana nokta bu?

bu noktada yapabileceğim neler vardır yargılanmanın yenilenmesi sürecinde nasıl bir mekanizması ve işleyişi vardır bu konuda hiç tecrübem yok çünkü?

ve son olarakda bu kadar zaman işlemedikleri bir suç için cezaevinde işlemedikleri bir suç için yatan müvekkillerimin bu süre içerisinde yattıkları sürenin tazmini nasıl olacaktır?

Farkındayım biraz uzun oldu ama zaman ayıran tüm meslektaşlarıma sabrı ve yardım severlikleri için şimdiden canı gönülden teşekkürler...