Mesajı Okuyun
Old 02-04-2014, 14:39   #2
LetGo

Bakmış olduğum boşanma davasında, davalı eşin nerede olduğunu bilmiyorduk. Davalının mernis adresine tebligat yaptık. Davalı, cevap vermediği gibi hiçbir celseye de katılmadı. Sizin durumunuzla bire bir aynı değil ancak mahkeme karşı tarafın yokluğunda da boşanmaya karar verebiliyor.
Sanıyorum terk nedeniyle boşanma davası açacaksınız. Karşı tarafın mernis adresi olmadığı düşüncesindeyim. Eşlerin son 6 aydır birlikte yaşadıkları yer mahkemesi de boşanma davasına bakmakta yetkili olduğundan davalının adresini müşterek hane olarak gösterip, dava dilekçesinde davalının adresinin bilinmediğini belirtebilirsiniz diye düşünüyorum. Zira sanıyorum Türkmenistan'daki adresini bilmiyorsunuz. Çünkü bir başka dosyamızda aynen bu şekilde yapmıştık. Bizim olayımızda davalı Türk vatandaşıydı ve evi terk etmişti. Nerede olduğunu müvekkil bilmiyordu. Hakim sözlü yargılama için duruşma günü belirledi ve davalıya duruşma gününün Tebligat Kanunu madde 35'e göre tebliğ edilmesine karar verildi. Davalıya TK madde 35'e göre tebliğ yapıldı ve sözlü yargılama celsesinde boşanmaya karar verildi.
Yardımcı olması dileklerimle. İyi çalışmalar.