Mesajı Okuyun
Old 31-03-2014, 17:50   #1
k.karatas

 
Varsayılan Yeni Ttk Re'sen Terkin Olmuş şirket Ortaklarinin Alacaklardan Sorumluluğu

herkese çok kolay gelsin cevap verecek tüm meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

elimizde ki konusu çek olan bir icra takibinde 3 borçludan birisi ve ödeme kabiliyeti olan tek şirkete tebligat yapamadığımızdan 35. tebliğ için ito ya yazı yazdık. itoya tezkereyi götürdüğümüzde şirketin 6102 geçici 7. maddesi gereği şirketin resen terkin edildiği bu sebeple adresi olmadığını bildirdiler (şirket 5 yıl süreli genel kurul düzenlemediğinden terkin olmuş.)

biz ilk olarak şirketin ihyası yoluna gidicez ancak borçlu ve terkin olmuş olan şirketin yönetim kurulu başkanı herkesçe tanınan bir holdingin sahibi ve o holdinginde yönetim kurulu başkanı.

şimdi sorum şu
1- borçlu ve resen terkin olmuş şirketten olan alacağımız için holdingi nasıl sorumlu tutabiliriz? holding borçlu şirketin ortağı değil sadece yk başkanları aynı kişi hatta bazı ortakları da aynı.
2- eski ttkda yönetim kurulu üyelerinin görevlerini eksik veya kanuna uygun yapmadıkları durumlarda şirketin ugradığı zararlar nedeniyle şirket alacaklılarına karşı sorumludur denmiştir. (ttk 336) ancak yeni ttk da bu hükme yer verilmemiştir.

bahsettiğim durumlarda holding ve yk başkanının şahsi sorumluluğuna gidebilmemizin özetle ihya davasını açmamızın bir faydası olacakmıdır tecrübesi olan meslektaşlarım yardım ederse çok sevinirim.