Mesajı Okuyun
Old 28-03-2014, 10:47   #3
Av. Murat Can

konu oldukça eski ancak farklı bir ihtimal üzerine yeniden değerlendirmeye açmak istiyorum. ilk soruda isticvap sonrası yemin hususu değerlendirilmiş.
benim sorum ise davalı yanın yeminden sonra isticvap edilip edilemeyeceği dair olacak.
uyuşmazlık, senede bağlı takipte itirazın iptali davası ve biz davalı vekiliyiz. tüm deliller değerlendirildikten sonra davacı yan yemin deliline başvurdu. yemin müvekkilce eda edildi, ancak davacı yanın sunduğu yemin metni çok ayrıntılı ve detaylı olduğu için tamamı okunmadı. bunun yerine HMK 233/4'teki yemin eda ettirilerek akabinde hakimin takdir ettiği sorular soruldu. davacı vekili yeminin edasına itiraz etti ve sonraki celsede yeniden yemin edası talep etti. yaptığımız savunma sonucunda 2. kez yada tamamlayıcı mahiyette yemin edası talebini reddeden hakim kanaatimce ilginç bir karara imza attı: "davalı asilin isticvaben dinlenmesine..."
benim sorum, böyle bir uygulama mümkün müdür? mümkünse dayanağı nedir? eğer mümkün değildir diyorsanız yine dayanağınız nedir? şimdiden teşekkür ederim.