|
|
|
|
böyle bir şart elimde kararda var evet kullanım bedelini düşmek zorunda mahkeme zaten çok yüksek miktarlar yazmıyor kullanm bedeline benim dosyama 250 tl kullanım bedeli yazdı bencede doğru bir karar tamm araç ayıplı çıkmış ama bu süreçte kullanım var ve araç değer kaybediyor icraya da koyduk bu kullanım bedelini düşüp ödemeyi yapıyorlar mahkeme kararı doğru yapılan işlemde doğru normalde sizin icra takibinden önce kullanım bedelini şirkete yatırmanız lazım yatırmadıysanız mahkeme kararına göre düşüp ödüyorlar ben müvekkilime yatırttırdım kullanım bedelini mahkeme kararında yazan siz yatırmazsanız onlar düşelim ödeyelim diyorlar yasal olarak tabikide dayatma yapmaz ama neticede onlarda size o bedelin iadesi için takip başlatır ne gerek var müvekkilliniz şirketin hesabına parayı yatırsın siz icradan paranızı tam alın sonra araç için ticaret odasına gidiyorsanız kıymet taktiri yapıyor itiraz olmazsa o meblağa aracı teslim ediyorsunuz tutanakla aynı anda şirkette parayı hesaba geçiyor
|
|
 |
|
 |
|
araçta hasar veya yaptırılmış dahi olsa kaza/boya var mı?
yıllarca bu alanla ilgilendim, hiçbirinde tüketiciden kullanım sebebiyle mahsup yazan karar görmedim, hasar veya kazalı araçlarda taktiri indirime hükmediliyor.