Mesajı Okuyun
Old 19-03-2014, 10:50   #7
İlhan_ERDEN

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.medine
Sayın Erden bahsettiğiniz kanun maddesi metnini aşağıya alıyorum.
(1) Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hâli öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar.

(2) Cumhuriyet savcısı, maddî gerçeğin araştırılması ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için, emrindeki adlî kolluk görevlileri marifetiyle, şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplayarak muhafaza altına almakla ve şüphelinin haklarını korumakla yükümlüdür.

Bu maddede şüphelinin hakları ibaresi var siz adil yargılama sebebiyle mi savcılığa başvurulabilir diyorsunuz. Ben de savcılığa başvurulabilir diyorum ama hangi hukuki gerekçe ile bulamadım.

Sayın meslektaşım;
Alıntıladığınız, CMK md 160.
Yukarıda belirttiğim md ise kanun yoluna başvurma hakkı ile ilgili 260. madde.
Dosyaya vekaletname ile beyan dilekçenizi sunduğunuzu belirttiğinizden,maddede de belirtildiği üzere; "katılma isteği karara bağlanmamış, reddedilmiş veya katılan sıfatını alabilecek surette suçtan zarar görmüş bulunanlar " dan sayıldığınızdan, temyiz hakkınızın olması gerekir.