Mesajı Okuyun
Old 18-03-2014, 18:34   #1
av.medine

Varsayılan Ceza Dosyasinda Duruşmaya çağrilmadim

Sayın meslektaşlarım çok acil cevap ricasıyla soruma geçiyorum. Görüşlerini bildiren herkese baştan teşekkürlerimi sunarım.
Asliye Ceza Mahkemesinde bir dosyada MÜŞTEKİ VEKİLİ SIFATIYLA bir dosyaya vekaletnemizi ilk duruşmadan 15 gün evvel sunmuşuz. Ne varki ilk duruşmada adliyede hazır bulunmama rağmen ( bu hususu tutanak altına aldık ) duruşmaya çağrılmamakla ; duruşma yokluğumuzda alınmış. Ayrıca duruşmaya müşteki sıfatıyla müvekkil de katılmadığı halde ara karar ile ifadesinin alınmasından vazgeçilmekle ve dahi vekaletname ve yazılı beyan dilekçemiz dahi zapta geçmemekle ; DOSYA İLK CELSEDE KARARA BAĞLANMIŞ VE SANIK HAKKINDA BERAAT KARARI verilmiştir.
Şimdi biz vekil sıfatıyla dosyayı temyiz edebilirmiyiz. Bu arada hatırlatayım müşteki asil de duruşmaya katılmadığından DOSYAYA MÜDAHİL OLUNMADI. Vekaletimiz dosyaya olmasına karşın duruşmada olmadığımız için biz de katılan vekili sıfatıyla dosyayı temyiz edemiyoruz. BU AŞAMADA BEN VEKİL OLARAK HANGİ KANUNİ HAKKIMI KULLANMALIYIM. tEKRAR HATIRLATAYIM TUTANAK TUTTUM. ADLİYEDE HAZIR OLDUĞUMA DAİR.HAKİMLE GÖRÜŞTÜK TEMYİZ EDERSİNİZ DEDİ.BEN ŞİMDİ YARIN SÜRE TUTUM DİLEKÇESİ VERMELİ MİYİM. yOKSA TUTANAĞI EKLEYEREK SAVCILIĞA KANUN YARARINA BOZMA MI TALEP ETMELİYİM.