Mesajı Okuyun
Old 13-03-2014, 18:21   #1
bayas

Önemli Anneye karşı açılacak tapu iptali ve tescil davası

Öncelikle tüm meslektaşlarıma selamlarımı sunuyorum.Müvekkilim 2007 yılından itibaren 2009 yılına kadar annesine belirli miktarlarda para yolluyor biriktirmesi için,anne de gönderilen paralarla her ay cumhuriyet altını alıyor.Gönderilen paralar ev alma düzeyine geldiğinde,anne ev araştırıp müvekkilin parası tutarında ev buluyor.Müvekkil kendisinin görevde olması sebebiyle annesine sözlü olarak evi kendi üzerine almasını söylüyor ve anne evi kendi üzerine alıp tescil ettiyor.2012 yılında araları bozuluyor müvekkil evi istiyor fakat anne evi devretmiyor.
1-Anne ev hanımı herhangi bir geliri yok,baba esnaf fakat geliri az babanın bir tane evi var
2-Gönderilen tutarların banka hesaplarında mevcut,tapuda gösterilen miktar müvekkilin gönderdiklerinin toplamından yaklaşık on bin lira daha az.
3-Baba ve kardeş lehimize tanıklık yapmayacak,tanıklarımız dayı,babaanne ve müvekkilin iş arkadaşları.

Bu sebeplerle anneye karşı tapu iptali ve tescil davası açmayı düşüyorum,fakat bu konular da çok bilgili olmadığımdan nasıl bir yol izlerim tam anlamıyla bilmiyorum;yardımlarınızı bekliyorum.