Mesajı Okuyun
Old 12-03-2014, 20:55   #1
bonnie

 
Varsayılan Evlilik birliği içinde arsa üzerine yapılan evde kadının mülkiyet hakkı

Merhaba meslekteşlarım. bir dava açmam gerekiyor ama böyle bir dava açılır mı açılırsa nasıl bir dava olur bilemedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bayan müvekkilim, önceki evliliğinden 3 çocuğu olan bir adamla evleniyor. Bu adamdan 2 çocugu oluyor ve 5 çocukla birlikte yaşıyorlar. bir zaman sonra ev almak istiyorlar. kadının adamla evlenmeden önce bankada biriktirdiği bir para var. Bu parayı bankadan çekiyor ve adama veriyor ve adamda paranın bankadan çekildiği yıl içinde bir arsa alıyor. Ancak bu arsayı kendi adına tescil ettiyor.Yıllar içinde bu arsanın üzerine bir ev yapıyorlar. Kadın bu evinde kendi parası ile yapıldığını söylüyor.

BU adam bir kaç sene önce vefat ediyor. Haliyle önceki evliliğinden olan çocuklarda adamın mallarına mirasçı. kadın şimdi bu arsanın ve evin kendi parasıyla alındığını ve adamın önceki evliliğinden olan çocukların bu mallarda bir hakkı olmadığını ve evin kendi adına tescilini istiyor.
BU durumda adamın ilk evliliğinden olan çocukların bu ev üzerinde bir hak iddia etmesinin önüne geçmenin ve bu evin kadının üzerine yapılmasının yolu var mıdır? Nasıl bir dava açmak gerekir.