Mesajı Okuyun
Old 11-03-2014, 12:35   #1
av.cgdm_shn

Varsayılan Nitelikli Yağma Suçu Oluşmuş Mudur?

Sayın meslektaşlarım, perşembe günü duruşması olan ve Nitelikli Yağmaya Teşebbüsten yargılama yapılan bir dosyam var. O gün muhtemelen karar verilecek, ama olayın nitelikli yağmaya teşebbüs olmadığı kanaatindeyiz. Buna yönelik tüm araştırmalarıma rağmen Yargıtay İçtihadı bulamadım.
" Olay günü, mağdurun anlatımına göre; " sanık o. mağduru parkta otururken seninle birşey konuşacağım diyerek kimsenin olmadığı bir yere götürerek, yerde bulunan şileyi kırmak suretiyle, boğazına dayadığı şişe parçası ile satmış olduğu MK Cd'lerinden mağdurun almasını söylemiş. sanık o. mağdura- bana bugün veya yarın 5 lira bulup bu cd'lerden alacaksın- demiş. Çünkü kendisi MK adlı grubun CD'lerin satıyormuş.Üzerinde para olmadığını söyleyen mağdura yarın geleceğim diyrek yanından ayrılan sanık bir daha yanına gitmemiştir."
Sanık hakkında nitelikli yağmaya teşebbüsten mütalaa kurulmuş olup, bu durumun ancak silahla tehdit suçunu oluşturacağını düşünmekle bu hususta yargıtay kararı bulamadım. Sizin düşüncelerinizi ve var ise olayla ilgili yargıtay kararlarının paylaşırsanız sevinirim.İyi çalışmalar.