Mesajı Okuyun
Old 10-03-2014, 12:48   #1
hakan111

Rahatsiz avukatın görevi ihmali var mı?

Merhabalar, takip etmiş olduğum iş mahkemesindeki işçilik alacaklarına ilişkin bir davada dosyada bütün deliller toplandı, bilirkişi ve ek bilirkişi raporları geldi davayı ıslah ettim. Karar duruşması olan son duruşmadan bir kaç gün önce bende pek çok dosyası olan (doktor)müvekkilim büroma gelerek son duruşmaya girme (özel hastane)davalı ile anlaşıyorum beni bir işyerlerinden birinin başına geçirecek senin ücretini de ödeyeceğim dedi.Bende girmedim, mahkemece davanın açılmamış sayılmasına karar verildi.(kendisinden yazılı beyan almadım)

Davanın açılmamış sayılması kararı kesinleştikten sonra müvekkilim beni arayarak davalı ile anlaşamadığını söyledi ve ne yapabileceğimizi sordu, bende zamanaşımına uğramadan yeniden dava açabileceğimizi söyledim ve açtım.
Ben davayı açtıktan 3 ay sonra başka vekalet ücret borçlarını ödememek için beni bu gerekçe ile azledip, şikayet etti. Azledildiğim için sonradan açılan davayı takip edemedim. Hakkımda ceza davası açıldı. Benim açtığım davayı başka bir avukatla takip edip kazandı. Ağır Ceza mahkemesi lehime savcılık mütalaasına ve şahit beyanlarına ve aynı konuda yeniden dava açtığım sabit olmasına rağmen tck.257/2 den 3 ay hapis cezası verip 1500TL. adli para cezasına çevirdi. HAGB talep etmedim. Kararı temyiz edeceğim.
Öncelikle;
- Azledilmeden 3 ay önce Açılmamış sayılan davayı yeniden açmış olmam cezalandırılmama engel midir?
-Müşteki benim açmış olduğum davayı başka bir avukatla takip ederek kazandı, sonradan açılan davanın bütün masraflarını da ben karşıladım, cezalandırılabilmem için müştekinin bir zarara uğradığının ispatı gerekmez miydi?
Saygılarımla konu hakkında değerli görüşlerinizi bekliyorum...