Mesajı Okuyun
Old 02-03-2014, 20:16   #1
avukatmutlu

Acil trafik kazası-maddi tazminatın sadece sigortacıya açılması- itiraz-SGK

Arkadaşlar Merhaba,
Trafik kazası nedeniyle açtığım maddi tazminat davası hakkında acil fikirlerinize ihtiyacım var, Salı günü cevaba cvap için son günüm ve hala içinden çıkabilmiş değilim.
- müvekkilin 20.04.2011 yılında geçirdiği ve ağır yaralandığı, hala efor kaybına neden olan kalıcı hasarın bulunduğu zararı için sigorta şirketi ve ASLİ-TAM KUSURLU sürücüyü (müşterek ve müteselsilen tahsili )davalı olarak gösterdik.
-arttırılmak üzere 3.000.TL üzerinden, müvekkilin yol giderlerini, ilaç giderlerini, çalışılmayan süredeki kazanç kaybını, efor-güç kaybı ve ekonomik geleceğindeki kaybını, zorunlu ihtiyaç olarak ev temizlik-kendisinin özel ihtiyaç bakım giderlerini ve Yargıtayca gerçekleşmiş zarar olarak kabul edilen OLMASI GEREKEN AMELİYATININ MAHKEMECE HESAPLATILACAK GİDERLERİNİ talep ettik.
- Davalı sigorta şirketi, 6111 SK ileri sürerek dava taleplerimizin tedavi gideri olduğunu, geçici iş görememezliğin de bu giderlere dahil olduğunu, diğer taleplerin dolaylı zarar olduğunu belirterek, bu kanuna göre bu zararlarımızı SGK’ya ihbar etmemiz gerektiğini belirtmiştir. ‘TEDAVİ GİDERİ, GEÇİCİ İŞGÖREMEMEZLİK ZARARINI,DOLAYLI ZARAR TALEPLERİMİZİN REDDİNİ’ talep ederek, sigorta şirketi bakımından yalnızca SAKATLIKTAN KAYNAKLANAN SÜREKLİ İŞ GÖREMEMEZLİK tazminatının hesaplatılmasını istemiştir.
Sizden acil olarak istediğim;
1) Sigorta şirketi iddiaları yerinde midir? Bu hsusta elinizde davanız ve/veya karşılaştığınız başkaca bir karar var mıdır?
2) Benim sigorta şirketi ve sürücüye yönelttiğim davam, bu sebeple red mi edilecektir? bu aşamada nasıl bir cevap vermeliyim, nasıl bir yol izleyebilirim?
3) SGK bu kanuna göre talep ettiğim zararların hangilerinden sorumludur? SGK’yı davaya nasıl dahil edebilirim şu aşamada? İhbar edip şu kısımlar SGK’dan istensin mi demeliyim??
İnanın şuan aklım durmuş durumda, zor ve karmaşık bir dönemimde olmam ve bu davada geldiğim nokta tuz biber oldu. Yardımlarınızı rica ediyorum. Bu konuda her türlü yardım ve yönlendirmeleriniz benim için çok önemli.
Salı gününün cevaba cevap dilekçem için son gün olduğunu tekrar belirtmek isterim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.