Mesajı Okuyun
Old 26-02-2014, 14:59   #5
Luck

Alıntı:
Yazan av.ayverdi
CMK 128'e dayanıp senede dolandırıcılık suçu nedeniyle el konulmasını sağlayıp, ardından da takibe dayanak senede el konulduğu için satışı durdurma imkanı var mı diye bir düşünceye girmişsek de bu konuda kararsızım.

Sayın av.ayverdi,

Gerçekten hâkimin bu yönde bir görüşe sahip olmasını anlamakta zorlanıyorum. Özellikle HMK öncesi, bilirkişi incelemesi safhasında tedbiren takibi durduran hâkimler, bugün HMK bu durma anını davanın başına çekti diye bir anda HMK genel kanun görüşünü benimsediler..

Yukarıda belirttiğiniz yol ile de takibi durdurabileceğinizi zannetmiyorum. Zira, senet aslının savcılıkta olduğu bazı dosyalarda, savcılıktan onaylı örnek ile ve istendiğinde aslının savcılık tarafından gönderilmesi suretiyle takip başlatıldığını duymuştum. Bu nedenle, zaten takip kesinleşip, incelemeler yapıldıktan sonra senet aslının dosyada olmamasından bir şey çıkacağını zannetmiyorum.

Yukarıdaki içtihatlar doğrultusunda muhtemelen hakimin kararı bozulacak, ama satış gerçekleşmiş olacak ve siz de sebepsiz zenginleşme davası açmak zorunda kalacaksınız gibi görünüyor. Yerinizde olsam hâkimin sorumluluğu hükümlerini de işleterek Devlet'e karşı da tazminat davası açardım.

Saygılarımla,