Mesajı Okuyun
Old 26-02-2014, 12:28   #2
Burakgerets

Varsayılan Aynı dertten bende muzdaribim!!!

Alıntı:
Yazan av.ayverdi
Sayın meslektaşlarım;
Müvekkilimin imzası bulunduğu senet takibe konulmuş ancak savcılık soruşturmasında Adli Tıp Kurumu imzanın sahteliğini belirtmiştir;ancak takip kesinleşmiş müvekkilimin taşınmazı satışa çıkarılmıştır bilahare tarafımızca menfi tespit davası açılmışsa da mahkeme ancak teminat karşılığında (iik 72)paranın alacaklıya ödenmeyeceğine karar vermiştir. Sorum şu ki teminatsız satışın durdurulmasına ve ya CMK 128 uyarınca satışın durdurulabileceğine ilişkin Yargıtay kararı yahut çözüm önerilerinizi acilen bekliyorum....Teşekkürler

Saygılarımla.

Sayın meslektaşım aynı olay benimde başıma geldi ve hakim özel kanun olduğunu belirterek İİK 72 ' ye öncelik verdi halbu ki bu hakkaniyet dışı zira dava değerinin yüksek olduğu davalarda yüksek teminat miktarlarını yatırmak müvekkilimin maddi durumu itibariyle mümkün değil hal böyleyken imzanın sahteliği sabitken göz göre göre satışın yapılmasına izin vermek hakkaniyet dışı olduğunu düşünüyorum şunu belirtmek isterim ki icra dairesinden önce talepte bulunun bunun reddi halinde icra hukukta şikayette bulunarak şansınızı deneyin derim ancak Yargıtay kararı bulamadım buna ilişkin...