Mesajı Okuyun
Old 24-02-2014, 17:29   #1
lawyer sawyer

Varsayılan Kasten yaralama sebebiyle maddi tazminat

Değerli meslektaşlarım;
Müvekkil yaklaşık üç yıl önce bıçakla yaralanması sonucu uzun bir süre hastanede tedavi görmüş ve bir böbreğini de kaybetmiştir. Gördüğü tedavi süresince çalışamamış ve tedavi masraflarını ödemek zorunda kalmıştır. Müvekkili yaralayan şahıs geçenlerde kasten yaralamadan ceza alarak cezaevine konmuştr. Şimdi ise müvekkil lehine maddi tazminat davası açma hazırlığındayız. Açacağımız davanın hukuki temelinde bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Yalnız tazminat davasının ne kadar olarak açılması gerektiği konusunda tereddütteyim. Zira, eğer düşük ücret ile açarsam ve bilirkişi raporundan sonra davayı ıslah edersem ıslah zamanaşımına uğrama riski var bildiğiniz üzere. Yüksek miktar ile açarsamda harç ve kısmen kabul durumunda karşı yan sıkıntısı var malumunuz. Bir başka mevzu ise tedavi giderlerine ilişkin faturalar yok, bu konuda davayı temellendirme konusunda ( miktar açısından ) sıkıntı yaşarmıyım diye tereddüt ettim. Bu konularda siz değerli meslektaşlarımın fikirlerini almak istiyorum. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla..