Mesajı Okuyun
Old 20-02-2014, 21:46   #5
halloween

Merhabalar... Ben yaklasik 2 aydir bu konuyla ugrasiyorum ve gebze kapali kadin cezaevinde bulunan bir tutukluyu iptal edilen yasa maddesi isiginda cikarmaya calisiyorum... Sayisiz basvurular ve red kararlarina itirazlar yaptim.. Ancak sonuc nafile durumsa icler acisi...
Bazilari talebimi anayasa mahkemesi karari henuz resmi gazetede yayinlanmadi diye reddetti bazilari ise durum karisik oldugundan ve su malum yonetmelik maddesi geregi reddetti...
Ben ise sunu dusunuyorum; soz konusu yonetmelik maddesi kaynagini anayasa mahkemesi tarafindan iptal edilen 105/A dan aliyordu.. E 105/A da iptal edildigine gore yorumla bu yonetmelik maddesininde uygulanmamasi gerekir..
Kaldi ki anayasa mahkemesi kararina karsi yonetmeligi uygulamak normlar hiyerarsisine ne kadar uygun ?
Konuyu bireysel basvuru ile anayasa mahkemesine tasimayi bende dusundum ancak sonucu uzun alacagimizdan ve o zamana kadar zten muvekkilim den. Ser. Hakkindan yararlanacagi icin basvurmadik maalesef...Maalesef savcilarimiz ve hakimlerimiz cok yanlis dusunuyorlar, hic birseyden haberleri yok, korkuyorlar, yorum yapamiyor radikal karar alamiyorlar.. Bizde mehmet agarin cezaevine girmedigi amcak ahmetin mustafanin cezaevinden cikamadigi bu esitsizligin dibinde adalet ariyoruz..
Acikcasi artik umudumuz kalmadi, burda bu konunun tartisildigini gorunce cok sevindim.. Lutfen konuyla ilgili en ufak birsey ogrenirseniz paylasin...