Mesajı Okuyun
Old 20-02-2014, 17:40   #3
Av.Nevra Öksüz

Alıntı:
Yazan Avukat-taras
...Müvekkilim olan firma bulunduğu şehir dışındaki bir firmadan malzeme almak istiyor...

Karşı taraf (firma kendi e-mail adresinden ) proforma fatura gönderiyor ve bu proforma faturaya göre de sipariş avansı istiyor.

Ayrıca Firma yetkilisi olarak bir kişinin firmayı ziyaret edeceğini de bildiriyor . Bu kişi firma sahibi olarak kendini tanıtarak sözleşme yapıyor. Sözleşmeyi de imzalıyor ... müvekkilim ... sipariş avansını banka kanalı ile sipariş verdiği firmaya parayı gönderiyor.

...banka dekontları ile ilamsız icra takibi yaptım.

...İcra takibi yaparken hem sözleşmeyi müvekkilimin bürosunda imzalayan kişi ( Firma sahibinin eniştesi) hemde firmaya açtım.

5-Hem firma yetkilisi hemde bu kişi borcumuz yok diye icra inkar da bulundular.

6-Bende itirazın iptal davası açtım ...

Soruma Gelince ;
Mahkeme itirazın iptal davasını hem şahıs hemde şirkette açtığımı ama bir sonraki duruşmada bunlardan birini kabul etmemi istedi. Aynı anda Hem firma hemde şahıs adına dava devam etmeyeceğini söyledi..

...Hakim beyde davanın ya şirket yada şahıs üzerinden yürüyebileceğini ifade etti...

Hakimin hukukî gerekçesi neymiş?

Hem şahsa hem de şirkete başlattığınız bir takip var; her ikisi de borca itiraz etmiş; doğal olarak her ikisine karşı itirazın iptali davası açmışsınız. Neden siz, birisini tercih edesiniz ki? Hakim, davacıyı birini tercih etmeye zorlayamaz; reddi gerektiğini düşünüyorsa reddeder...