Mesajı Okuyun
Old 19-02-2014, 16:07   #9
avukatburcu

Alıntı:
Yazan Av. Ali YILMAZKARA
Merak ediyorum bu kadar BELİRLİLİK SÖZ KONUSU İSE NEDEN KISMİ DAVAYA YÖNLENDİRİYORSUNUZ?

Onu geçtim soruyu soran

demiş, banka krediden kesinti yaparken kalem kalem yazmıyor genellikle kredi masraf kesintisi vs diyordu eskiden şimdi açıkça yazıyorsa ayrı birşey.

Somut olaya göre değerlendirmek gerek ki bu bağlamda soruyu soran arkadaş için ve genel anlamda "masraf" denilmiş ise BELİRSİZ alacak davası,
öte yandan masraf diye geçilmeyip kalem kalem açıklama yapılmış ise dahi neyin ZORUNLU KABUL EDİLEBİLİNECEĞİ tarafınızdan bilinmesi beklenmediğinden dolayı yine BELİRSİZ alacak davası olacaktır diye düşünüyorum.

*** Hesap için bilirkişiye gidecek mi dosya? Gidecek... O zaman belirsiz alacak davasıdır derim.

Şaşkınım doğrusu

İlk mesajı okursanız bir yönlendirme varsa neye yönlendirildiğini net olarak anlarsınız. Konuyu açan, alacağın bir kısmı için dava açacağım, bu dava kısmi dava mıdır yoksa belirsiz alacak davası mıdır diye sormuş.

Bankaya ödenen her masraf için dekont verilir bu dekontda da masrafın nevi yazılıdır. Eskiden de hizmet bedeli diye yazıyorlardı. Sizin bakış açınıza göre her bilirkişiye giden dosya belirsiz alacak oluyor ki açılan davanın isminde ölçütün bilirkişi incelemesi olması biraz düşündürücü. Davada şu kadar alacağım var diyorsunuz mahkeme de "bence alacağı var ama tutar konusunda haklı mı? bir hesap et bakalım" diye bilirkişiye gönderiyor.
Bilirkişi raporu bir delildir, davanın çeşidini belirleyici değildir. Ayrıca bu davalarda mahkemeler dosyayı bilirkişiye göndermeden kendisi karar vermeye başladı, hangi masrafların iadesine karar vermek gerektiğini ezbelediler. Alacak tutarı o kadar belirli yani.