Mesajı Okuyun
Old 19-02-2014, 15:50   #8
Av. Ali YILMAZKARA

Alıntı:
Yazan avukatburcu
Hangi alacak kalemini talep ediyorsanız bu tutar belli. Zaten o yüzden hangi isimde ne kadar masraf alındığı önemli. Ve bu tutarlar belli olduğu için belirsiz alacak davası söz konusu değil.Bu yüzden alacak miktarı bu masraflar bakımından belirlidir.Meslek kurallarına değindiğiniz kadar bunları uygulamanız dileğiyle.

Merak ediyorum bu kadar BELİRLİLİK SÖZ KONUSU İSE NEDEN KISMİ DAVAYA YÖNLENDİRİYORSUNUZ?

Alıntı:
HMK Kısmi dava

MADDE 109 - (1) Talep konusunun niteliği itibarıyla bölünebilir olduğu durumlarda, sadece bir kısmı da dava yoluyla ileri sürülebilir.

(2) Talep konusunun miktarı, taraflar arasında tartışmasız veya açıkça belirli ise kısmi dava açılamaz.

Onu geçtim soruyu soran
Alıntı:
Yazan djmrc
Rakamı tam olarak bilmediğimiz için açılacak dava kısmi dava mı belirsiz alacak davası mı?

demiş, banka krediden kesinti yaparken kalem kalem yazmıyor genellikle kredi masraf kesintisi vs diyordu eskiden şimdi açıkça yazıyorsa ayrı birşey.

Somut olaya göre değerlendirmek gerek ki bu bağlamda soruyu soran arkadaş için ve genel anlamda "masraf" denilmiş ise BELİRSİZ alacak davası,
öte yandan masraf diye geçilmeyip kalem kalem açıklama yapılmış ise dahi neyin ZORUNLU KABUL EDİLEBİLİNECEĞİ tarafınızdan bilinmesi beklenmediğinden dolayı yine BELİRSİZ alacak davası olacaktır diye düşünüyorum.

*** Hesap için bilirkişiye gidecek mi dosya? Gidecek... O zaman belirsiz alacak davasıdır derim.