A- Gözünü daldan budaktan sakınmayan avukat (Söz konusu hakimin olumsuz tavrını sergilediği an usulünce rica ediyorum bana böyle davranmayın! şeklinde uyarmak

)
B- Uzlaşmacı avukat (Uygun zamanda usulünce odasına gidip nezaketen bir durum arz edeceğim duruşmalarda bana karşı tavrınız beni biraz üzüyor belirli bir sebebi var mıdır? Bir kusurum belki? diye sormak

)
C- Kalem avukatı (Hakimi önce baroya ardından adalet komisyonuna daha sonra Hsyk'ya şikayet etmek. Gidebildiği yere kadar Anayasa ve AiHM dahil

)
D- Sabır en büyük erdemdir diyen avukat (Sabretmek)
Umarım cevabımı tebessümle karşılarsınız, ruh halime uygun bir cevap vermek istedim. Tabiki yaşanan tatsız ve üzücü bazen en kolay şey akıl vermek oluyor -ki haddime değil- en doğru kararı sizin vereceğinizden eminim. Ancak yine emin olduğum birşey varki hiç birşey yapmamaya devam edersek herşey aynı olmaya devam eder
EK: Evet bu konuda tecrüben de var; staj yaptığım Asliye Mahkemesi Hakimi duruşmalarda bana ince ince göndermelerde bulunuyordu bir gün dava dilekçesini havale için yanına gittiğimde "Umarım dosya size düşer, beni ne kadar çok sevdiğinizi biliyorum! dedim tıslamayla karışık güldü

ardından duruşmalarda uslübu 180 derece değişti tebessüm oluşuyordu yüzünde beni görünce