Mesajı Okuyun
Old 12-02-2014, 00:13   #1
SYAZICI

 
Varsayılan faydalı model hakkına tecavüz davası

değerli meslektaşlarım iyi çalışmalar,
müvekkilim tasarladığı ürün için faydalı model belgesi almak üzere TPE 'ye başvuruyor. bu esnada müvekkille aynı iş alanında çalışan bir diğer firma ürünü taklit edip satışa sunuyor ve hatta aynı ihalelere giriyor.
tarafımızca faydalı model hakkına tecavüz, zararın tazmini konulu dava açıldı. tedbir talebinde de bulunduk aynı dilekçe ile.
yine bu aşamada bu ürünle ilgili faydalı model belgesi alındı.
dava dilekçemizin karşı tarafa tebliği ile karşı taraf faydalı bedel belgemizin hükümsüzlüğüne ilişkin dava açtı.
gerek dava dilekçesinde gerekse hükümsüzlük davasında ürünü ürettiklerini kabul etmişler ancak ürünün yeni olmadığını ileri sürmüşlerdir.
kanun gereği hükümsüzlük davası açılması nedeniyle, tedbir talebimiz reddedildi. delillerin incelenmesi konusunda da ayrıca tespit davası açmamız gerektiği duruşmada hakim tarafından sözlü olarak söylendi ve davamız hükümsüzlük davası nedeniyle bekletici mesele yapıldı.
sorun şu ki delil tespiti için açmış olduğumuz dava aynı hakim tarafından esas dosyası olduğu gerekçesiyle reddedildi.
hakimle yapmış olduğumuz görüşmede karşı tarafın zaten kabul ettiğini artık bizim yeniliği kanıtlamamız gerektiği bildirildi. yenilik hususu gerek bizim sunduğumuz belgelerle gerekse karşı tarafın sunduğu belgelerle kanıtlandı
ancak zararın tazmini için müvekkil ile davalının girdiği ihalelerin tespiti için kurumlara müzekkere yazılmasını talep etmiştik.
hakim ısrarla bu talebimizi reddediyor.
karşı tarafın ticari defterlerinin incelenmesi halinde tespit edilebileceğini eğer sunmazlarsa bizim karşı tarafın ne kadar satış yaptığına ilişkin beyanımızın esas alınacağını beyan etti.
karşı taraf ticari defterleri sunmazsa bizim davalının ne kadar satış yaptığını tespit etmemiz çok zor.
bu konuda nasıl bir yol izlenebileceği konusunda bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim iyi çalışmalar.