Mesajı Okuyun
Old 06-02-2014, 19:11   #5
Rıza Yorulmaz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan EDA HUKUK BÜROSU
Sayın meslektaşlarım öncelikle kolay gelsin. Benimde şu anda İsmail Beyin davasına benzer bir davam var. Müvekkil 1990 yılında düğün takılarını satarak yatırım amaçlı bir arsa alıyor ve her yıl verglerini yatırıyor. Her yıl adına vergi taahhuk ettiğinden ve arsa yatırım amaçlı olduğundan arsayı hiç görmeye gitmiyor. Ancak 2010 yılında yaptığı sorgulamada arsanın 1995 yılında karayolları tarafından kamuşlatırıldığını öğreniyor. Tapudan, kendisine bir hesap açıldığını ve buraya 200 TL gibi çok cüzi bir ödemenin yapıldığı söylensede hesaba bakmaya gittiğinde çok uzun zaman geçtiğinden bu bedelinde hesapta kalmadığı söyleniyor. Sorum şu;
öncelikle kamulaştırılan arsa için hala vergi taahhuk ettirildiği için kamulşatırılmasız elatma davasımı açmalıyım
Yoksa müvekkile hehangi bir tebligat ulaşmadığı için kamuşlaştırma bedelinin artırılması davasımı açmalıyım. kamulaştırma bedelinin artırılması açarsam yüksek ihtimalle zamanaşımında reddelicektir.

Sayın meslektaşım, sorunuz güncelliğini koruyor mu bilmiyorum ancak yapılan kamulaştırma işlemi esnasında usulüne uygun tebligat yapılmış ve 30 günlük süre geçmişse dava hakkınız bitmiş demektir.
Ayrıca Karayolları tarafından tapu hükmen alınmışsa 6487 sayılı yasa uyarınca dava hakkınız yine bitmiş demektir.
Ancak kamulaştırma işlemi usulüne uygun olarak tamamlanmamış ve tapu da hala müvekkilinizin üzerinde duruyor ise bu takdirde kamulaştırmasız el atma davası açmanız gerekir.
Tabi 6487 sayılı yasayla getirilen uzlaşma hükümlerini de göz önünde tutarak.