Mesajı Okuyun
Old 05-02-2014, 15:51   #1
av.gürkan

Varsayılan pasaj yönetimini keyfi olarak doğalgaz bağlantısına izin vermemesi

öncelikle tüm meslektaşlarıma ilgisi için şimdiden teşekkür ederim.

Müvekkil kiracı olarak bir dükkanda lokanta işletmektedir. Aynı pasajda başka dükkanlarda mevcuttur. Bu dükkanların kimisinde önceden yönetim doğalgaz bağlantısı yapmasına izin vermiştir. Diğerlerinin talebi var mı yok mu bilemiyorum ama benzer durumda olan 2 dükkanda doğalgaz mevcut. Doğalgaz hattı müvekkilin dükkanının önündedir ancak yönetim bağlatmasına müsaade etmemektedir. Doğalgaz firması da yönetimin icazetini istemektedir. Yönetim herhangi bir sebep göstermeksizin doğalgaz bağlantısına izin vermemekte ve daha bir çok konuda müvekkille uğraşmaktadır. Bu konuda kendilerine ihtarname de yollamış bulunuyorum. müvekkiller izin verilmemesi nedeniyle LPG kullanmakta ve aradaki fark nedeniyle zarar etmektedirler.

1- Şimdi ilk olarak doğalgaz bağlantısının mahkeme kanalı ile talep etmem için ne tür bir dava açmam gerek?

2- müvekkiller 8 aydır kiracı ve bunu ihtarnamede belirttim ve aradaki farkı geçmişe dönük olarak tespit ettirip talep edeceğimi söyledim böyle bir talepte bulanabilir miyiz?

3- yönetici aynı pasajda dükkan sahibi ve ortak alanları istediği gibi işgal etmekte koli koymakta ve plana aykırı olarak pasajın arka girişine kapı açmıştır. bunu kiracı olarak engellenmesini mahkemeden talep edebilir miyiz. mal sahibi olmaya yada yönetimde olmaya gerek var mıdır?

4- yönetimin ve yöneticinin taraf su-sıfatı nedir? davada taraf ikisini de mi taraf göstereceğiz ve maddi olarak yönetimin ve yöneticinin sorumluluğu nedir.?

Biraz uzun oldu ama ilgilenip okuyan ve cevap veren tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim iyi çalışmalar.