|
|
|
|
Meslektaşlarım kafamı kurcalayan bir konu;
Kira alacağı davasında davanın kabulü ile 5.086 TL asıl alacak ve 412 TL yargılama giderleri ile ayrıca 1.776 TL vekalet ücreti takdirine karar verilmiş ve karar kesinleşmiş olup kesinleşme şerhi de alınmıştır.
Ben bu kararı ilamlı icra takibi ile icraya koymak istiyorum. Ancak takip talebinde her 3 kalemi de ayrı gösterebilir miyim ? Bir takım çevremde tek bir kalemde vekalet ücretlerini yargılama giderleri arasında gösterip takibi asıl alacakla beraber talep edebileceğimi, bazıları da vekalet ücretini ayrı takip konusu yapabileceğimi söylediler. Ancak yargıtayın verdiği bi kararda
(8. HD. 09.11.2012 T. E:7921, K:10135 ) dava vekalet ücretinin yargılama gideri sayıldığını, dolayısıyla ayrı bir takip konusu yapılmasını bozmayı gerektirdiğini dile getirmiştir. Yani vekalet ücreti , yargılama giderleri ve asıl alacağın bir bütün olarak talep edilmesi gerektiğini dile getirmektedir. Peki bu şekilde yaparsak takipte alacaklı kısmı müvekkille beraber kendi ismimi de mi yazmam lazım ki dava vekalet ücretini talep edebileyim ?
Teşekkürler.
|
|
 |
|
 |
|
Tüm alacakları bir takip ile isteyecekseniz herbir alacak kalemini tek tek göstermeniz gerekir. Bunda herhani bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Olması gereken de budur zaten kanaatimce