Mesajı Okuyun
Old 29-01-2014, 10:12   #1
advocate7

Varsayılan Ev İşçisi ve Hizmet Tespit Davası

Merhabalar sayın meslektaşlarım öncelikle hepinize iyi çalışmlar diliyorum ve soruma geçiyorum...

Sorun yaklaşık 33 yıl boyunca bir ailenin yanında (anne ve iki kızının evleri yani toplam 3 evde) ev işçisi olarak yani temizlik ve çocuk bakıcılığı ile ilgili çalışan bir müvekkilim ile ilgilidir. Kendisi işe ilk başladığı zamanlarda hergün çalışırken son 1-2 yıldır çalışmaları haftada 3-4 güne indirgenmiş şimdilerde ise haftada 1 güne kadar düşürülmüştür.

Herhangi bir sigorta başlangıcı yapıolmamaıştır. kendisine sürekli emekliliği için paralar vaadedilmiş ancak en son kızların birinin evinde çalışırken düşüp bacağını kırmış ve bundan sonrada çalışılmak istenmemiştir

Bu durumda sorularım iki konuda ilki maddi olarak hakları ne olacaktır iş kanununu uygulama yoluna gidemiyoruz ama ssk uygulanabiliyor bildiğim kadarıyla hizmet tespit davasında kazanıldığı takdir de karşı tarafın maruz kalacağı maddi zarar ne olacaktır ve kazanaılan haklar davacı açısından neler olacaktır.

İkincisi ise üstadlarımın affına sığınarak acemiliğimden dolayı soruyorum hizmet tespit davasında harca esas bedel nasıl belirleniyor usuli işlemleri nelerdir.

SAYGILARIMLA...