Mesajı Okuyun
Old 27-01-2014, 16:27   #4
nephilis

Sayın Av. Burçin Özenli,
Vermiş olduğunuz linkte "Boşanma davasının açılmasından sonra gelişen olayların boşanma davasına konu edilemeyeceği" konusu tartışılmıştır. Benim bahsettiğim olayda karşı taraf boşanma davasından sonraki olaylara dayanmamaktadır. Davalı vekili, ön inceleme duruşmasından sonra delil dilekçesi adı altında vermiş olduğu dilekçede yeni olaylar ileri sürmüş ve bu yeni olaylara ilişkin tanıklar bildirmiştir. Burada görüş almak istediğim husus muvafakatimizin olmaması durumunda dilekçe teatisi bittikten sonra yeni olaylar ileri sürülüp sürülemeyeceği, sürülürse bunların savunmanın genişletilmesi yasağına tabi olup olmayacağıdır.

Sayın ahmet kasım özer,
Karşı taraf kesin süreye uymuş süresi içerisinde tanık ad ve adreslerini bildirmiştir. Delil sunma süresi açısından bir sıkıntı yok. Yukarıda da belirttiğim gibi benim görüş almak istediğim husus dilekçe teatisinden sonra savunmanın genişletilmesi yasağı kapsamında yeni olaylar ileri sürülüp sürülemeyeceği ve ileri sürülen bu yeni olaylara( vakıalara) ilişkin olarak tanık dinletilip dinletilemeyeceği.

Varsa bu konuya ilişkin içtihat paylaşmanızı rica ediyorum. Teşekkürler..