Mesajı Okuyun
Old 24-01-2014, 13:21   #1
limpid

 
Varsayılan üçüncü şahsa ilgisiz bir adrese 89/1,2 ve 3 gönderilip hacizle karşılaşma

merhabalar,

müvekkil şirkete bir icra dosyası ile ilgili olarak 89/1,2 ve 3 gönderilmiş. sonrasında da dosyada borçlu hale getirilmiş ve bankanın müvekkili araması ile dosyadan haberdar olunmuştur.

derhal icra dosyasına bakılmış, müvekkil şirket olmasına rağmen ticaret sicilde kayıtlı olmayan ve müvekkille ilgisi bulunmayan bir adrese 21. maddeye göre tebligatların yapıldığı görülmüştür. aynı gün hem icra dosyasına 89/1,2,3 lere ve genel olarak borca itiraz edilmiş, aynı zamanda icra hukuk mahkemesinde usulsüz tebligatla ilgili dava açılmıştır.

1- henüz icra hukuk mahkemesinde karar verilmedi. verilecek kararda teblligatların usulsüzlüğüne karar verilir ise icra müdürü bu kararla beraber dosyadaki hacizleri fekeder mi? yoksa temyizi kabil bir karar olacağından kesinleşmesini mi bekler?

2- usulsüz tebliğ ile ilgili olarak şikayette bulunulurken yargılama sonuçlanıncaya kadar müvekkilim hakkında takibin durdurulması yönünde tedbir kararı istememiştik. bunu şimdi isteyebilirmiyiz?

3- bu durumda menfi tespit davası açmak için hak düşürücü süre şikayet dilekçemde bahsettiğim ıttıla tarihinden itibaren 7 gün müdür?