21-01-2014, 22:28
|
|
|
kesinleşen ihaleye rağmen ödenmeyen ihale bedeli
Merhaba meslektaşlarım. Bir çok icra müdürüne sorduğum ve kesin yanıt alamadığım bir konu var.
Bir gayrimenkul satışı yaptık. İhaleye bir kişi girdi ve ihaleyi aldı. Bedeli de süresi içinde yatırdı.İhalenin feshi davası da açılmadı ve ihale kesinleşti.
Kesinleşmeden sonra 15 günlük bir süre geçti ve bedel tarafımıza gönderilmeyince ihaleyi yapan icra müdürü ile görüştüm ve ihale alıcısının gayrimenkulü tapuda tescil ettirmeden bedeli gönderemeyecekleri, çünkü tapu masrafının yarısının bu bedelden karşılacağını yazdı.
Bende bütün masrafların belli olduğunu, tescilin gerekli olmadığını ve gereken masrafların kesilmesi ile kalan paranın gönderilmesi gerektiğini söyledim. Ama parayı yine ödemediler. Daha sonra alıcıya bir muhtıra gönderdiklerini ve tebliğden itibaren 1 hafta içinde tescil işlemlerini yapmamaları halinde ihalenin fesh olacağını ihtar ettiklerini öğrendim.
Sorum şu;
Kesinleşen ihaleden sonra, bedelin tarafımıza ödenmesi için tapudaki tescil işlemini beklememiz zorunlumudur? Yani icra müdürü işleminde haklı mı? Haklı olmadığını düşünüyorsanız ki ben düşünüyorum, merciye şikayet için başvuru yapacağım. Ancak bana gerekçeli bir cevap gerekiyor. BU konudaki görüşlerinizi bildirebilirseniz çok sevinirim.
İyi çalışmalar
|