Mesajı Okuyun
Old 21-01-2014, 21:39   #1
Heybe Hukuk

 
Varsayılan Kısa kararla çelişik olmamak adına temyiz yolu kapatılabilir mi?

Merhaba meslektaşlarım;

İlk defa tesadüf ettiğim bir durumu değerli fikir ve tecrübelerinizle paylaşmak istedim. Müsaadenizle kararın ilgili yerini aynen aktarmak istiyorum;

"Her ne kadar mahkememizin .... tarihli kısa kararında sehven mahkememiz kararına karşı tebliğden itibaren 7 gün içerisinde CMK 'nın 231/12. m.'de belirtilen itiraz kanun yolunun açık olduğu belirtilmiş ise de verilen kararın niteliği gereği mahkememizin kararına karşı tebliğden itibaren 7 gün içinde 5320 sayılı yasanın 8/1 m. uyarınca 1412 sayılı CMUK'nın 305 ila 326. m.. de belirtilen Yargıtay'a temyiz kanun yolunun açık olduğu anlaşılmış ancak kısa karar ile gerekçeli karar arasında ÇELİŞKİ YARATILMAMASI İÇİN kısa karar ile aynı şekilde karar vermek gerekmiş ve aşağıdaki gibi hüküm kurulmuştur."

"Sanığın 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, ..... 3.000-TL adli para cezasına çevrilmesine, ........sanık kabul etmediğinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına, ........ cezanın 5237 sayılı TCK'nın 51/1 maddesi uyarınca ertelenmesine yer olmadığına,........"

"Dair sanığın yokluğunda, huzurda bulunanlar yönünden tefhimden ve yokluklarında karar verilenler bakımından tebliğden itibaren 7 gün içinde mahkememize verilecek dilekçe veya tutanağa geçirilmek üzere katibe beyanda bulunmak suretiyle CMK'nın 231/12 m gereğince İTİRAZ yoluna başvurulabileceği ...."