Mesajı Okuyun
Old 20-12-2013, 10:40   #1
bruuu

Varsayılan Karşı tarafla anlaşarak usulsüz tebligat çıkaran postacı nereye şikayet edilmelidir?

Sayın meslektaşlarım,
Müvekkilimin görülmekte olan bir miras davası var. Dava müvekkilime karşı açıldı ve ben daha sonra müdahil oldum. Dilekçeler teatisi aşamasında tebligatta hep sıkıntı yaşandığını görünce durumu biraz araştırdım ve karşı tarafla postacının danışıklı iş yaptığını fark ettim. Şöyle ki müvekkilimin almadığı ama onu tanıdığını iddia ederek tebligatı almış gibi gösterilen kişi posta memurunun ta kendisi olmakla kalmayıp, bir de bu posta memuru karşı tarafın daha önceden yine müvekkilime karşı açmış olduğu bir davada davacı tanığı olarak dinlenmiş. Zaten buradan yola çıkarak bu sonuca vardım. Komşusu alıyor gibi gösterip posta memuru kendi adını yazarak tebligatları almış. Mernis adresini kontrol ettirdiğimde de alakasız başka bir semtte kayıtlı olduğunu ve bir önceki dosyada tanık olarak dinlenirken de bu adresi söylediğini ama dediğim gibi müvekkilime gelen tebligatları komşusuymuş gibi imzaladığını fark ettim. Bunu için zaten savcılığa suç duyurusunda bulunacağım; fakat ayrıca idari yönden çalıştığı kuruma mı yoksa ptt genel müdürlüğüne mi şikayette bulunmalıyım?