11-12-2013, 16:38
|
|
|
2/b ye ilişkin tapu iptali
merhabalar...müvekkilim adına kayıtlı 2/b arazisi 15.07.2013 tarihinde müvekkilime maliye tarafından verilmiş ve tapu çıkarılmıştır. ancak şöyle bir durum var aslında 2/b kadastro sırasında karışıklık yapmış ve 2010 yılında müvekkilimin şuan tapusunu edindiği yer kardeşinin yan parsel kendininki iken kardeşine değil müvekkilime yazılmış. müvekkilime ait olan yer ise başka birine tapusu verilmek suretiyle gitmiştir. müvekkilimin tapusunu aldığı taşınmazda ise kardeşine ait bağ varmış ve müvekkilim burayı edindikten sonra ekim ayında kardeşine ihtar çekip ağaçlarını götür demiş. aslınnda tapuda ve başkaca biryerde kardeşinin adı geçmiyor ama müvekkil yine de ihtar çekmiş. kardeşi birşey yapmayınca bağı tamamen kesip, tarlaya iş makınesi sokup kendine ait bahçe yapmak için harekete geçmiş. taşınmaz 8 dönüm ve bağ 2 dönümlük bölümde. şimdi benim müvekkilin kardeşi tespit davası açıp zarar hesaplatmış ve bunu tüm araziyi kaplayan bir bağ olarak gösterip mahsul alamadığını bahçenin zarar gördüğünü belirtmiş. ardından da tapu iptali ve tescili davası açıp, müvekkilimin bağını götür demesini de delil olarak sunarak aslında burası benimdi, benim tapumdu, gerekirse maliyeye verilen parasını verelim bana geri versin diyor.bu arada davacının taşınmaz üzerindeki ağaçları 95 yılından beri dikilidir. daha genc olanlar vardır. 1 dönümü 95te dikilmiş gerisi 5 yaş civarı ağaçlar. benim bildiğim burada odun değeri talep edebilirler ama, tapu iptali gibi birşey söz konusu değildir sanıyorumki. müvekkilimin gönderdiği noter ihtarı tapu iptali için delil oluştururmu acaba.yada bu tapu iptal edilirmi br sekilde? 2/bye ilişkin bilgim çok zayıf. acil yardımlarınızı bekliyorum. sağolun. iyi gunler
|