|
|
|
|
Merhabalar;
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi 2012/18405 E. sayılı karar uyarınca;Çalışmayan aile bireylerini evden alarak alışverişe, şehir içinde gezmeye götüren, boş zamanında ev ve eklentilerinde zamanını geçiren şoförün de ev hizmeti yaptığı ve iş kanunu kapsamında olmadığı kabul edilmelidir, denmektedir.
Dava açılması talep eden şahıs, X Şahsın özel şoförüdür. esas işi bu olmakla birlikte ki haftada altı gün sabahları işe götürmekte,akşamları eve veya gidilecek yere bırakmaktadır ve ancak çocukların kreşe teslimi, gerektiğinde market alışverşini ve bazen de bahçe işlerini yapmaktadır.
Bu durumda sizce bu kişi İ.K. tabiidir diyebilir miyiz.Zira çalışan X in özel şoförüdür. uygulamada karşılaşan oldu mu?
BK a tabii dersek 4 sene çalışan (bu arada çalışılan bu sürede başka bir kurumca sigortası yatırılmıştır.) bu şahsın ne gibi hakları olacaktır.
şimdiden herkese teşekkürler.
iyi çalışmalar
|
|
 |
|
 |
|
Önceki Borçlar Kanunu 55 ya da 100.
Yeni Kanundaki karşılığına bakmanızı öneririm. Saygılarımla...