Mesajı Okuyun
Old 29-11-2013, 15:05   #78
Av.Can

Olumlu olumsuz bulmak bir yana üst normlarla düzenlenmiş konulara tamamen aykırı ve her maddesi normlar hiyerarşisine ve sözleşme serbestisine aykırı bir yönergeyi tbb nasıl çıkartmış hayret. Zaten iptali için davalar açılmış durumda. Ben tüm maddelerinin iptal edileceğini düşünüyorum. Bununla birlikte genç avukatların durumu böyle avukatı zorlayan uyulmazsa disiplin suçu olur haa tehdidiyle köşeye sıkıştırmaya çalışılan yönergelerle olmaz. Avukat alımını sıkı şartlara bağlarsınız avukatın iş sahasını genişletirsiniz avukatlık mesleği düzelir. Serbest piyasa kurallarının mevzuatla değiştirilemeyeceğini ekonomi politik tarihi bize gösteriyor.

Bununla birlikte yönergenin bir çok hukuk bürosunda avukatların arasına nifak soktuğu huzur bozduğu da bir gerçek. en son benim gibi bağlı çalışan bir avukat arkadaşa patronu kusura bakma yönerge beni köşeye sıkıştırdı. eğer dava açarsan benden çok büyük bir para alma hakkın doğdu bana bir teminat göster demiş. arkadaşım da aralarında güvene dayalı yıllardır süren bir iş ilişkisi olduğu için üzüldüğünü bu yönergenin aralarına nifak soktuğunu söyledi. Yine de boş senet vermeyi düşünüyordu. Düzgün çalışan avukatları birbirlerine böylesine yan bakmaya zorlamak hoş değil