Mesajı Okuyun
Old 27-11-2013, 11:51   #1
sura_sura

Dikkat Tapuda Düşük Bedel Gösterme-vergi Cezasinin Muhatabi

Herkese iyi günler diliyorum. Daha önce bu soruyu sordum ama ya bilen yok yada farkedilmedi. Hala araştırıyorum. Son kez şansımı deneyerek bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan olan meslektaşlarıma sormak istiyorum.

Müvekkilim, müteahhit ile gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemiştir. İlgili sözleşme gereği bazı daireler müvekkilime bırakılmış kalan daireler ise müteaahhite.

Sözleşmede açıkça "İnşaatın yapımı esnasında SGK, SSK, Belediye, ve bilimum resmi kurum ve kuruluşlara karşı tüm sorumluluk zarar, ziyan, kaza, ceza ve harçlar yapımcıya ait olacaktır. "yazmaktadır.

Müteahhit kendisine düşen daireleri satmıştır. Müteahhitten daireleri alan şahıslar misal 100.000,00 TL kredi kullanmış ancak satım bedeli 10.000,00 TL gösterilmiştir. Bunu farkeden vergi dairesi müvekkilim arsa sahibine vergi cezası göndermiştir. Müvekkil bu cezaları ödemek zorunda kalmıştır. Hala ceza gelebilecek iki daire vardır.Müvekkilin ödediği bu bedelleri müteahhidin ödemesi gerektiği düşüncesindeyim. Emin olamadığım sorular ;

Yasal olarak bu vergi cezasının yükümlüsü kimdir?
Müvekkilin ödediği bu bedlleri nasıl alabilirim?
Dava açacak olursam hangi mahkeme görevlidir.?
Ceza gelmesi muhtemel daireler için izlenmesi gereken yol nedir?

Şimdiden teşekkürler...